Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, παρευρέθη σήμερα, 30-11-2009, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Θρονική Γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.
Η επίσημη Θρησκευτική Τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.
Κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο (την Κυριακή το βράδυ) με τον οποίο ανάμεσα στα άλλα συζήτησαν τις σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κ. Βαρθολομαίος για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Πράσινη Ανάπτυξη.
Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης συναντήθηκε και με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Β. Μπορνόβας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.
Τέλος, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισκέφθηκε την Έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης και φιλοξενείται στους χώρους του Σισμανόγλειου Μέγαρου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σηφουνάκης εξήρε τόσο τη σημασία της Έκθεσης όσο και τη συνεισφορά του Γενικού Προξενείου στην Πολιτιστική προβολή και ανάδειξη της Ελλάδας στο κρίσιμο αυτό γεωγραφικό σημείο.